数理学院统计学系学术报告(12月8日)
发布时间:2016-12-06

报告大题目: 统计技术在临床试验等方面的应用

时间:128(周四)  14:00-17:30

地点:数理楼3304报告厅

Talk 1)

Statistician’s contribution in the drug development and clinical trial process

This presentation will cover the following topic:

• Introduction to Pharmaceutical Industry
  • Introduction to Sanofi and Biostatistics and programing in Sanofi China
  • Statistician’s Roles & Responsibilities in Clinical Trial
  • Career Development at Sanofi

报告人简介:阎波, 芝加哥伊利诺伊大学统计学博士, 芝加哥大学MBA,现为中国赛诺菲研发中心生物统计与编程部负责人, 高级总监。累计20 年的制药行业从业经验. 带领团队支持非临床及临床I期到IV 期试验, 涉及的领域包括心血管、疼痛、哮喘、糖尿病、肾脏及老年痴呆等等。

Talk 2)

SAS编程在临床研究中的应用

本次报告主要介绍新药研发的基本过程和基础概念,临床研究的整个流程,以及SAS编程在临床研究中的应用,如何保证数据的质量,如何保证分析的科学性,如何保证结果的准确性等,最后还跟大家分享一些常用的SAS编程技巧。

报告人简介:李友,现任赛诺菲研发中心生物统计与编程部副总监,毕业于北京医科大学药学院,之后在中国疾控中心获得硕士学位,主修环境流行病学。李友于2008年加入赛诺菲,开始创建和发展生物统计与编程团队。在过去几年中,李友带领着中国团队,积极参与了赛诺菲全球许多重磅药物的研发工作,在临床研究领域积累了丰富的经验。

Talk 3)

Data Management for Clinical Trial

The presentation will mainly focus on highlighting the data flow in a clinical trial, data management activities and its importance, as well as the career development in this specialty

报告人简介:Richard Xiao, Associated Manager, Sanofi Data Management. Major in Clinical Medicine, with 9 years Data Management experience in clinical trial, especially leading several large studies. Working closely on outsourcing studies to oversee DM activities managed by service provider.

欢迎大家参加!

联系人:张忠占、谢田法

应用数理学院

2016124