应用数理学院数学学科系列学术报告 ( 6 月 13 日)
发布时间:2017-06-06

题目:Some Progress on the Non-Abelian Chern-Simons-Higgs Vortex Equations

报告人:韩小森教授  (河南大学数学与统计学院)

时间:2017 6 13 日(周二)上午 10:00-11:00

地点:应用数理学院应用数学研究所2315

摘要:In this talk we report some recent progress on the existence result for the non-Abelian  Chern-Simons-Higgs equations. We first recall some elliptic pdes with related existence results arising from the classical Abelian Higgs and Chern-Simons-Higgs models. Then we present an existence theorem concerning the existence of doubly periodic solutions for the non-abelian Chern-Simons-Higgs vortex equations with a sketch of proof. At last, we mention some related open questions.

报告人简介:韩小森(1979.10-)男,陕西人。汉族,应用数学专家。2004年毕业于河南大学数学系,获硕士学位,随后留校工作,任讲师;2009 年毕业于南京大学,获博士学位。随后回到河南大学工作,任副教授。现任河南大学数学与统计学院教授、硕士生导师。他曾到纽约大学和国立台湾大学各访问一年,并将于 2015 9 月赴罗马第二大学再度合作一年。韩小森是2014年校省级创新团队“交叉学科中核心问题的数学分析与计算创新团队”的主要成员。他的成就为团队建设和数学学科的发展做出了积极的贡献。他的系列工作已经发表在国际著名数学和物理期刊上,包括 Communications in Mathematical PhysicsJournal of Functional AnalysisNuclear Physics BJournal of Differential EquationsTransactions of American Mathematical SocietyCalculus of Variations and Partial Differential Equations Nonlinearity.

欢迎广大师生参加!

联系人:王术、冯跃红